Kaj so piškotki?

So kratke besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, zato da bi prepoznali te naprave.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran? 

Postavi jih Ime piškotka Opis Kako dolgo traja piškotek?
lovzazakladom.si moove_gdpr_popup Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev piškotkov. 1 leto
Google Analytics _ga _gid _gat_gtag_UA_XXXX Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij preko storitve Google Analytics in nam omogočajo razumevanje interakcij obiskovalcev z našimi spletnimi mesti, kar nam na koncu mogoči, da izboljšamo vašo izkušnjo na naši spletni strani. Do 2 leti
Option Forms  fca_eoi_pagecount Ko je ta piškotek omogočen, se ti piškotki uporabljajo za sledenje števila ogledov strani. Seja
Mailchimp _AVESTA_ENVIRONMENT Ta piškotek uporablja naš ponudnik storitev pošiljanja elektronskih novice (Mailchimp). Uporablja se ob prijavi na našo email listo za e-obveščanje. Konec seje brskalnika

 

Vrste piškotkov

Tehnični piškotki: med tehnične piškotke sodijo tisti, ki jih resnično potrebujete za osnovno pomikanje preko našega spletnega mesta. To so nujno potrebni piškotki, da stran deluje. Omogočajo nemoteno brskanje po strani, pa tudi, da lahko med brskanjem obiščete še kako drugo spletno stran. Tehnični piškotki so potrebni tudi zato, da vas stran pri prijavi in odjavi prepozna, pripomorejo pa tudi k večji varnosti uporabe naše spletne strani. Uporaba tehničnih piškotkov je v skladu s predpisi.

Funkcionalni piškotki: funkcionalni piškotki omogočajo shranjevanje nastavitev, ki ste jih izbrali na našem spletnem mestu. Vaše nastavitve si spletno mesto zapomni in tako znatno izboljša hitrost delovanja ob ponovnem obisku. Vaš obisk spletne strani je tako bolj prijeten in ponujene so vam storitve glede na vaše prednostne interese.

Funkcionalni piškotki si tudi zapomnijo, katera spletna mesta uporabljate več in vam omogočajo povezovanje s socialnimi omrežji. Brez teh piškotkov se bo brskanje po spletu upočasnilo, oglasna sporočila, ki jih boste videli, ne bodo ustrezala vašim interesom, pa tudi s socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi se ne boste mogli povezovati.

Oglaševalski piškotki: z oglaševalskimi piškotki zbiramo informacije, ki vodijo do prilagajanja oglaševanja vašim interesom. Informacije zbiramo tako na naši spletni strani kot na drugih spletnih straneh. Pridobljeni podatki niso povezani z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletnem mestu, ampak so anonimni – le v povezavi z interesi. Na osnovi teh piškotkov vam lahko predstavimo izdelke, ki bi vas najbolj zanimali. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila ne bodo ustrezala vašim zanimanjem.

Piškotki za analizo: omenjeni piškotki zbirajo informacije o vašem načinu uporabe naše spletne strani (katere strani ste obiskali, koliko časa ste bili na določeni strani, katere izdelke ste si ogledovali, katera besedila ste brali, katera video obvestila ste si ogledali …). Vse zbrane podatke uporabljamo zgolj za merjenje učinkovitosti naše spletne strani ter izboljšanje njenih vsebin glede na interese uporabnikov.

Upravljanje in brisanje piškotkov

V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov omogoča, da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne.

Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku, kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.

Več o piškotkih in njihovi politiki na naši strani si preberite v splošnih pogojih poslovanja.