Pogoji poslovanja in podatki o podjetju

 • Podjetje: Digitalne storitve Žiga Kranjec s.p.
 • Naslov podjetja: Ulica 6. junija 12a, 1295 Ivančna Gorica
 • DDV ID številka: 61699284
 • Zavezanec za DDV: NE
 • Matična številka: 8989958000
 • Ustanovitelj: Žiga Kranjec
 • TRR pri Delavska Hranilnica d.d.: SI56 6100 0002 6602 306
 • Elektronski naslov: info@lovzazakladom.si
 • Telefonska številka: 040 933 033

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno stranjo https://lovzazakladom.si/ upravlja podjetje Digitalne storitve Žiga Kranjec s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). Pravico do nakupa v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/ imajo obiskovalci spletne strani ( v nadaljevanju potrošnik, kupec ali uporabnik), ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. Kupci imajo možnost opraviti tudi registracijo v kolikor to želijo. Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene
• način plačila,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/ se spreminja oz. ažurira pogosto in hitro. V kolikor kakšnega izdelka trenutno ni na zalogi, je to jasno zapisano. Kljub trudu, da so podatki redno ažurirani, se lahko zgodi, da izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas kontaktiramo in vam sporočimo možen rok dobave. Pridržujemo si pravico do odstopa od pogodbe zaradi nezmožnosti dobave izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Cene

Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV, saj podjetje ni davčni zavezanec. Cene, naveden na spletni strani https://lovzazakladom.si/ veljajo od 3.11.2021. Strošek poštnine, za pošiljke poslane na področje Slovenije krije kupec, razen v primerih, ko je to na spletni strani drugače navedeno (za nakupe nad 30 € poštnino plača ponudnik). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Vaše naročilo je bilo sprejeto!”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
Popusti, akcije: dodatni popusti pri artiklih, ki so v akciji ali v prodaji po promocijski ceni ne veljajo.

Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/ sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Registracija uporabnika

Pomen izrazov:

 • Registriran uporabnik je oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo in uporabniško ime za vstop v spletno trgovino https://lovzazakladom.si/.

Novi uporabnik se v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/ najprej registrira tako, da v za to namenjen obrazec vnese svoje osebne podatke (elektronski naslov) in klikne gumb “Registracija”. S klikom na gumb “Registracija” se novi uporabnik tudi strinja s temi splošnimi pogoji poslovanja. Novi uporabnik dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na svoj elektronski naslov, ki vsebuje dodeljeno uporabniško ime. Pri nadaljnjih vpisih v spletno trgovino https://lovzazakladom.si/ uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov ali uporabniško ime in geslo. Geslo lahko registrirani uporabnik kasneje v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/ spremeni. Uporabnik se lahko registrira tudi med postopkom oddaje naročila, tako, da s klikom označi polje, ki se nahaja poleg besedila “Ustvari uporabniški račun?”.

Z registracijo v https://lovzazakladom.si/ spletni trgovini uporabnik dovoljuje, da ponudnik, kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse podatke vnesene ob registraciji in morebitne naknadno vnesene podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik spletne trgovine https://lovzazakladom.si/ zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov spletne trgovine https://lovzazakladom.si/ in vse ostale podatke zbrane v postopku registracije ščiti pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam, razen dostavni službi Pošta Slovenije, izključno za potrebe dostave in obveščanja o dostavi kupljenega blaga.

Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji (ime in priimek, naslov, e-poštni naslov, kontaktna številka), se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: kupljeni/naročeni izdelek/-i, količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa, datum in ura nakupa.

Posameznik bo lahko sam, z registracijo v spletni trgovini https://lovzazakladom.si/, na svojem profilu, pregledal, dopolnil, popravil ali izbrisal svoje osebne podatke oz. od upravljavca preko e-pošte info@lovzazakladom.si zahteval vpogled oz. dostop in popravo ter izbris ali prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, kadar bodo za to podani v zakonu opredeljeni razlogi.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– PLAČILO NA TRR NA OSNOVI PREDRAČUNA OZ. PONUDBE: kupec nakaže vrednost nakupa na TRR ponudnika

Po prejetem plačilu ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

– PLAČILO PO POVZETJU: kupec izdelke prevzame in plača po povzetju

Plačate lahko po povzetju s Pošto Slovenije. Poštnina je breme kupca, razen v primeru naročil nad 30 € poštnino poravna ponudnik.

Ponudnik po potrditvi, da je kupec blago prevzel, kupcu na trajnem mediju izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

– PLAČILO Z KREDITNIMI KARTICAMI: Maestro, MasterCard, VISA, AMERICAN EXPRESS

Po prejetem plačilu ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa dobi račun na elektronski naslov, ki ga je vpisal ob oddaji naročila.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani https://lovzazakladom.si/ kupec izbere izdelek in klikne na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem kupca obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi nadaljevati nakupovanje, klikne v meniju na ”Trgovina” in se vrne nazaj v spletno trgovino. Če želi zaključiti nakup, klikne na gumb ”Odpri košarico” in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani  https://lovzazakladom.si/ se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice (na mobilni napravi v meniju), v kateri se, po kliku na ikono, kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec (X), ki se nahaja levo od izdelka. Če želi dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Trgovina”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj v spletno trgovino, kjer lahko izbere nove izdelke.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila mora kupec klikniti ”Nadaljuj na blagajno” in izpolniti potrebna polja.

 • Podatki plačnika: Posredovati mora zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, naslov, kraj, poštno številko in državo), ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Vaše naročilo: Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja ni vpisana, ker ponudnik ni DDV zavezanec, kar je v trgovini tudi jasno zavedeno in skupni stroški za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • Način plačila:  kupec ima možnost plačati po predračunu oz. ponudbi; plačilo na TRR, po povzetju ali z kreditno kartico.
 • Uporabnik se mora pred potrditvijo nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.
 1. Zaključek naročila: Kupec lahko pregleda podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Zahvaljujeva se vam za naročilo! Vaše naročilo je bilo uspešno oddano.’ Pod izpisanim tekstom so uporabniku na voljo tudi številka naročila, datum naročila, končni znesek, izbran način plačila in podatki za plačilo.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo uspešno oddano.
 • Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri ”Vaši podatki” vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja (davčno številko se vpiše v dodatne opombe). Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@lovzazakladom.si ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Žiga Kranjec s.p., Ulica 6. junija 12a, 1295 Ivančna Gorica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo ponudnik opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode v kolikor je to mogoče. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

Uveljavljanje stvarne napake

37. člen
(1) Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.

(2) Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
(4) Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

37.a člen

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči preko elektronske pošte, na naslov info@lovzazakladom.si.

37.b člen

(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
(2) Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
(3) Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen

(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

(2) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Dostava

Ponudnik kupcu pošlje paket predvidoma v treh delovnih dneh od prejema plačila na transakcijski račun ali od prejema naročila, za katero je zavedeno, da bo prevzeto po povzetju. Pošiljke se dostavljajo preko Pošte Slovenije. Pošiljk ne oddajamo v dostavo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

S sprejetjem splošnih pogojev poslovanja se stranka, ki je splošne pogoje sprejela, strinja s procesiranjem njihovih osebnih podatkov v skladu s splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in v skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), da se njihov e-mail lahko uporablja za promocijske aktivnosti, oglaševanja, za pošiljanje ponudb iz področja marketinga.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov potrošnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Potrošnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam (z izjemo v kolikor to zahteva uradni zakon).

Kupec oz. uporabnik lahko kadarkoli preko elektronskega naslova info@lovzazakladom.si zahteva spremembo hranjenih podatkov. To bo ponudnik storil najkasneje v osmih dneh po prejemu zahtevka.

Kadarkoli lahko kupec oz. uporabnik zahteva, da se ga iz seznama odstrani, tako da ponudnika o tem obvesti na elektronski naslov info@lovzazakladom.si. V tem primeru bo kupec oz. uporabnik iz seznama odstranjen v osmih dneh po prejemu zahtevka.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Mladoletne osebe

Mladoletne osebe naj ne bi posredovale kakršnihkoli osebnih podatkov na spletni strani https://lovzazakladom.si/. Ker teh podatkov ne moremo preverjati, dejavnost Digitalne storitve Žiga Kranjec s.p., priporoča staršem, da opomnijo mladoletnike o varni uporabi spleta in jih opozorijo, da ni priporočeno kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na spletu.

Objava morebitnih sprememb

Morebitne spremembe splošnih pogojev poslovanja bodo javno objavljene in vidne na spletni strani https://lovzazakladom.si/.

Odveza odgovornosti

Storitve ponudnika so odvisne od splošnega delovanja spletnega omrežja. Stranka razume, da je dostopnost strežnikov odvisna od tretjih oseb, ponudnik storitev pa bo naredil vse, kar je v njegovi moči, za neprekinjeno in nemoteno delovanje.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bo ponudnik kupca obvestili v najkrajšem možnem času in ga seznanili z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika ter odgovornost stranke

Ponudnik ni odgovoren za škodo, ki bi uporabniku ali z njim povezani osebi nastala zaradi okužb z virusi ali drugo zlonamerno kodo ali zaradi vdora v računalniški oziroma informacijski sistem.

Uporabnik bo pri uporabi spletnih strani in aplikacij ponudnikov uporabljal najnovejše različice brskalnikov Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera. V primeru, da stranka ne uporablja najnovejših različic brskalnikov, ponudnik ni odgovoren za napačno delovanje ali prikaz strani in aplikacij.

Piškotki

Kaj so piškotki? So kratke besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do spleta, zato da bi prepoznali te naprave.

Ponudnik zbira tudi neosebne podatke o uporabi spletne strani (predvsem: koliko obiskovalcev dnevno obišče stran in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni podstrani), t. i. “piškotki”. Za ta namen uporablja Google Analytics. Uporabnik dovoljuje zbiranje podatkov o uporabi spletne strani s klikom na gumb “Potrdi”, ki se mu na spletni strani prikaže ob obvestilu o piškotkih takoj, ko obišče spletno stran. V kolikor obiskovalec želi, lahko vedno izklopi zbiranje podatkov o njegovi aktivnosti na spletni strani https://lovzazakladom.si/. Zbrane podatke hrani orodje Google Analytics 26 mesecev od obiska spletne strani. V kolikor se v tem času obiskovalec vrne na spletno stran se podatki resetirajo in vstopi se v novo 26 mesečno obdobje pred brisanjem.

Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom uporabnika, ki lahko shranjevanje piškotkov omeji, onemogoči ali odstrani.

Ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabnik dostopa do spletnega mesta, ki pa so anonimizirani, saj uporabljamo sledilno kodo, ki ne beleži vseh števil vašega IP naslova, kar ga naredi neosebnega. Ob začetku obiska spletne strani je uporabniku dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Ponudnik lahko na računalnik uporabnika shrani tudi druge piškotke (npr. identifikacijska št. uporabnika v šifrirani obliki, analiza obiskov spletnega mesta). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.

Trajni piškotki (vsi zbrani podatki, ki jih ponudnik shrani od uporabnika) so shranjeni na računalniku uporabnika.

Več o piškotkih preberite TUKAJ.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lovzazakladom.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja zadnjič posodobljeni: 3. novembra 2021

vklopi razum zahtevaj račun 1